En ny skolebygning er i utgangspunktet bare et «nytt skall» for fag og læring, men vi er overbevist om at nye Spetalen skole og Saltnes Idrettshall blir en viktig sosial arena for barn og unge på Saltnes og Tomb.

Mandag ble nye Spetalen skole åpnet. Ventetiden for elever og lærere, som i lang tid har hatt 86 brakker som klasserom, er endelig over. Når vi i fjor snakket med prosjektleder i Råde kommune, Terje Kristiansen, var han ikke i tvil om at bruken av den gamle skolen var langt på overtid; - Med standarden som det etter hvert ble på den gamle skolebygningen har jeg fått tilbakemelding fra lærere at forholdene nå er betraktelig bedre, selv om undervisningen skjer i brakker. det forteller vel alt om hvilken tilstand på gamle Spetalen skole.

Nye Spetalen skole er tegnet av Link Arkitekturs avdeling i Fredrikstad og ført på tegnebrettet av sivilarkitekt Nicole D. Stobbe. Det store skandinaviske arkitektfirmaet, som også tegnet nybygget til Steinerskolen på Rolvsøy, har mottatt mange arkitekturpriser og den nye skolen i Råde preges av nytenkning. Skolebygget har ulike takvinkler, utvendig er både skole og flerbrukshall kledd med Kebony-kledning som etter hvert vil få en naturlig gråfarge og ikke trenge vedlikehold de nærmeste tretti årene. I en stram kommuneøkonomi er det selvfølgelig viktig at nye bygg både er funksjonelle og ikke minst nærmest vedlikeholdsfrie. Samtidig er det gledelig å se at Råde kommune satser på bygg som glir naturlig inn i omgivelsene og kystlandskapet - og tro det eller ei, dette er et prosjekt uten budsjettoverskridelser!

En ny skolebygning er i utgangspunktet bare et «nytt skall» for fag og læring. Men vi er overbevist om at et godt inneklima, flere spesialrom og ikke minst bygdas nye storstue på skolegården, Saltnes Idrettshall, vil bidra til at både flerbrukshallen og skolen blir en viktig sosial arena for barn og unge på Saltnes og Tomb.

E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig