Slampoesi: Han har sett hvordan åpen mikrofon får fram talenter i Oslo. Nå vil Pål Arnold Halum skape et nytt litterært miljø også i Drammen. Slam!

Bilde 1 av 2
Av

– Det er stor takhøyde på kveldene våre – alle skal få raushet og kjærlighet. Raushet i form av at folk er stille under fremføring, og kjærlighet i form av applaus, sier Pål Arnold Halum (46), en av de to arrangørene.

Høsten 2017 holdt de to «open mic»-kvelder på Rekord, og etter en lang juleferie starter de en serie på fem månedlige kvelder på Gummibaren.

– Som del av slammiljøet i Oslo har vi sett at det dukker opp debutanter nesten hver gang, forteller Halum, som har bodd i Drammen rundt ti år.

Jonny Fon, hans medarrangør for det de kaller Drammen Slam! Scene står for booking av allerede «etablerte» og erfarne slampoeter, blant dem og for Dagsavisen Fremtidens lesere trolig mest kjent er vår spaltist Fredrik Høyer.

For Halum er det Jens Bjørneboe som åpnet døren til diktningens verden for første gang, og Bjørneboes dikt har fulgt ham siden han var 14–15 år. Også det svenske punkbandet Ebba Grön og vokalist og poet Thåström har vært viktige inspirasjonskilder for hans beskjeftigelse med poesi.

Mester i slam!

Den første av kveldene er 15. februar, og programmet er allerede delvis klart. Marius «Beatles» Abrahamsen kommer, kjent for sin deltakelse i «Norske Talenter» på TV 2, der han i tillegg til å røre publikum også berget en finaleplass. Han har også vært et av fire medlemmer i det norske laget som to år på rad er blitt mestere i lagslam! i det svenske mesterskapet. Han har også vært oslomester.

Ifølge presentasjonen skriver Abrahamsen om «de oversette og misforståtte, de på B-siden av samfunnet, de som flykter og rømmer, de som drømmer og absolutt alt annet».

Også verten Jonny Fon, kjent som Tabumajoren, blir å høre på Gummibaren debutkvelden, i tillegg til den drammensbosatte forfatteren Audun Støren.

E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig