Navn i nyhetene med Erik Solbakken (22), roer i Moss Roklubb. Mossingen ble nylig tatt ut på elitelandslaget til Norges Roforbund. Dette var det første uttaket i olympiaden mot Tokyo 2020.

Hvordan føles det å bli valgt ut til elitegruppen?

– Utrolig flott. Det er kjempeinspirerende og gir meg en ekstra glød og motivasjon i treningshverdagen.

Hardt og målrettet arbeid hos de unge belønnes med uttak, ifølge trener Johan Flodin. Det blir det også mye av i tida framover?

– Ja. For ett år siden flyttet jeg tilbake til Østfold fra Bergen, hvor jeg studerer på Handelshøgskolen. Nå tar jeg studiene på avstand. Hverdagen min nå består dermed av å stå opp på morgenen, dra på trening på Olympiatoppen i rundt to og en halv time, for å så bruke formiddagen på å lese til studiene. Så drar jeg på trening i igjen på ettermiddagen.

Hvordan er det å kombinere elitetrening med høyskolestudier?

– Det er krevende. Det setter struktur og disiplin på prøve, men det har gått greit så langt. Jeg planlegger å ta to års fri etter sommeren når jeg blir ferdig med bacheloroppgaven, for å fokusere mer på roing.

Hvilke personlige mål har du for årets sesong?

– Denne sesongen er en «vakuumsesong», ettersom det var OL i fjor. Det betyr at det vil være muligheter for oss å teste litt andre båttyper og eksperimentere litt mer. Hovedmålet mitt blir VM i Florida.

Norges Roforbund har lovet NIF og Olympiatoppen en medalje i OL i Tokyo 2020. Kan den komme fra deg?

– Det er den man står opp og jobber for hver eneste dag, men nivået i roing er kjempehøyt internasjonalt. Det er absolutt noe jeg sikter inn mot og håper på, men per i dag er det kanskje mer en drøm.

Hvordan blir det å representere Moss Roklubb på landslaget – og kanskje i OL?

– Det blir veldig gøy. Moss Roklubb begynner å få et veldig godt nivå nå. Vi har flere roere som deltar i internasjonale mesterskap. Klubben har ikke hatt noen medlemmer på elitelandslaget før, så det er utrolig stas. Forhåpentligvis er det inspirerende for de unge i klubben også.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg vet ikke om de har betydd mest for meg, men jeg leste bøkene til Henrik Langeland nå i sommer. De var i hvert fall veldig gode bøker.

Hva gjør deg lykkelig?

– Når jeg føler meg fri; Når jeg er på fjellet med gode venner og går på ski i solskinn.

Hvem var din barndomshelt?

– Foreldrene mine har alltid vært heltene mine.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Min noe dårlige vane med å komme litt for sent til ting.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da drikker jeg en flaske rødvin og koser meg med venner.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller mot?

– Jeg er nok ingen tog-person, annet enn på 17. mai, men hvis jeg skulle gått i tog for noe så kunne det være for at alle skal ta bedre vare på hverandre.

Er det noe du angrer på?

– Nei, egentlig ikke. Ikke foreløpig.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Barack Obama. Han virker som en utrolig bra kar.

E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig