NAVN I NYHETENE: Solas stortalent Kristiane Knutsen gleder seg til å være 100 prosent Sola-spiller etter å ha skrevet ny kontrakt. Onsdag kveld spilte Sola sin første kamp på nesten to måneder, borte mot Storhamar.

Av

Hvem: Kristiane Knutsen (19)

Hva: Håndballspiller på Sola. Har tatt Eliteserien med storm,
og tatt store steg denne sesongen. Spilte NM-finale for U20 i desember, og har nylig skrevet under på en ny kontrakt med Sola.

– Onsdag kveld er det første kamp på nesten to måneder, gleder du deg til å komme i gang igjen?

– Ja, jeg har gledet meg lenge. Det var godt å få koblet litt av etter NM-finalen, men det er alltid gøy å spille håndball.

– Hva gjør dere når det plutselig er to måneder uten kamper midt i en sesong?

– Da blir det tid til litt mer fysisk trening. Det blir mer løp og styrke, og mer teknisk trening. Samtidig må du prøve å holde håndballen ved like og, så det gjelder å legge et godt grunnlag for resten av året.

– Hvordan var det å spille i en NM-finale?

– Det var en veldig stor opplevelse, og noe av det største jeg har vært med på som håndballspiller. Der og da var det veldig kjipt å tape, men i etterkant innser du at det var en god prestasjon og en erfaring du lærer på.

– Du har fått mye skryt for utviklingen din i år. Hvordan synes du selv det har gått?

– Jeg er egentlig veldig fornøyd. Jeg føler at ting stemmer, og at jeg utvikler meg i riktig retning. Så jeg håper det fortsetter slik.

– Til sommeren får dere tilbake Malin Holta, og med Camilla Herrem og Tonje Nøstvold blant annet allerede i klubben må det være en stor inspirasjon for dere unge?

– Ja, det er kjempebra. Vi kommer til å få et veldig sterkt lag neste år, og med så mange gode spillere lærer jeg veldig mye. Jeg har akkurat skrevet under på en ny kontrakt og, så det er godt å vite at en kan gi 100 prosent som Sola-spiller de neste årene.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Det er et godt spørsmål du. Jeg leser stort sett bare skolebøker, og ellers ser jeg helst filmen.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Det er å være med familie og venner, og det å spille håndball.

– Hvem var din barndomshelt?

– Jeg husker at jeg så på videoer av Anja Andersen da jeg var yngre for å lære av hvordan hun spilte. Så det må bli Anja Andersen.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg kan nok være ganske vimsete, og har lett for å glemme ting eller å komme for seint. Det kan være plagsomt av og til, men heldigvis har jeg kommet tidsnok hver gang vi skal ut å reise med Sola.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Da setter jeg meg godt til rette for å se på en film eller tv-serier og koser meg med noe godt.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg har ikke så mye tro på å gå i demonstrasjonstog.

– Er det noe du angrer på?

– Ikke noe jeg kommer på. Det er alltid ting i hverdagen du kanskje kunne ønsket å gjøre annerledes, men ingenting som har påvirket livet mitt i noen stor grad.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Det må bli mamma. Da hadde jeg ikke vært redd, og jeg hadde hatt noen å snakke med.

E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig