NAVN I NYHETENE: Landslagstrener i ishockey, Petter Thoresen, fikk tilbud om å dra til USA etter OL i 1980.

Hvem: Petter Thoresen (56)

Hva: Tok nylig ut OL-troppen.

– Du tok nylig ut OL-troppen i hockey. Hva er målsettingen i Sør-Korea?
– Vi drømmer om å nå en kvartfinale. Det er tøffe mål, men det er nå drømmen. Det blir utrolig vanskelig, med tre tøffe lag i Sverige, Finland og Tyskland i gruppespillet. De to beste går direkte til kvartfinalen, mend et tredje spille ren kvalifisering om en kvartfinale, etter hva jeg har forstått

– Var det et vanskelig uttak?
– Alle uttak er vanskelige. Det er mange navn som er veldig aktuelle. Vi har 15 stykker med i OL-troppen, som både har spilt OL-kval og VM. Grunnstammen har vært der hele tida. men det er alltid en utfordring å veie spilletyper opp mot hverandre.

– Du har fått en del kritikk på sosiale medier for å ha tatt ut sønnen din Steffen, som ikke har vært med på landslaget i år. Hvordan begrunner du det uttaket?
– Han har spilt en bra sesong i Storhamar, og han faller innunder den profilen vi har. Vi hadde et evalueringsmøte etter VM, og vi kom fram til at vi måtte ha mer tyngde og styrke i laget. Steffen er en hardtarbeidende spiller som er sterk i duellspillet. Han er skolert defensivt, og er en sliter. Men jeg tar alltid ut det beste laget

– Hvordan bli forholdet far/sønner i OL. er det en utfordring å være trener for ens egne?
– De er de samme som alle andre. Det er ikke noen forskjell der. Det er et lag som skal prestere.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?
– Det var moro å lese «Godfoten» av Nils Arne Eggen. Jeg liker å lese sportsbøker som jeg kan lære litt av. Som jeg kan få tips og bekreftelser gjennom.

– Hva gjør deg lykkelig?
– At de rundt meg er lykkelige.

– Hvem var din barndomshelt?
– På hockeybanen, så var det svenske Lars-Gunnar «Krobbe» Lundberg. En teknisk god spiller. Jeg har alltid også hatt stor respekt for min far. Han har betydd mye for meg både sportslig og familiært, og har gitt meg mange gode råd. Og en del kjeft.

Tekst: Tom Vestreng

– Hva misliker du mest ved deg selv?
– At jeg er for dårlig til å trene. Jeg har litt dårlig karakter der. Og er glad i god mat. En litt dårlig kombinasjon.

– Hva gjør du når du skeier ut?
– Da drar jeg på hytta i Nord Aurdal og koser meg med venner og familie. Det går mest i langrennsski, og litt alpint. Jeg er ikke flink til noe av det, men det er gøy.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?
– Jeg har ikke akkurat gått i så mange tog, men jeg er opptatt av likestilling.

– Er det noe du angrer på?
– Ikke mye. Kanskje at jeg ikke slo til da jeg fikk noen forespørsler om i spill i USA etter OL i Lake Placid i 1980. Blant annet for Boston University. Men USA var for langt unna da. Men hadde jeg reist hadde jeg nok ikke hatt den flotte familien jeg har nå. Men det var moro å bli lagt merke til.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?
– Sjur Robert Nilsen. Min assistenttrener og gode kollega. Da hadde snakket gått av seg selv.

E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig