Sander Sagosen mener helgens kvalifiseringsturnering er tidenes sjanse til å sikre OL-plass for håndballgutta. Treningene har vist en nygammel norsk utgave.

Av

Asia — – Det har gått en faen i oss på et vis etter VM (norsk sjetteplass) for å si det rett ut. Det er mange spillere som vil inn og vise en annen utgave av seg selv, sier Sagosen til NTB.

En foreløpig VM-evaluering ser ut til å vekket spillertroppen skikkelig.

– Jeg gleder meg. Det er en enorm revansjlyst hos meg og i resten av gruppen. Forutsetningene har aldri vært bedre. Så vi må bare gjøre jobben vår og kvalifisere oss.

Nøkkelkamp

Landslagssjef Christian Berge er ekstremt fornøyd med de to første treningene i Montenegro.

Norge møter Brasil fredag i en nøkkelkamp før oppgjør mot Chile og Sør-Korea. Alt skjer foran tomme tribuner i Montenegro.

– Brasil har et veldig godt lag, og når de ikke er presset på ressurser eller spillere, er de veldig gode. Det ligger an til å bli en veldig, veldig tøff kamp for oss, sier Sagosen.

Brasil holdt VM-bronsevinner Spania til uavgjort i verdensmesterskapet.

49 år siden sist

Det norske laget er storfavoritt til å vinne turneringen. Norge kom seg ikke videre fra OL-kvalifiseringen i 2008 og 2016 etter å ha møtt meget sterke motstandere. Sagosen var med for fem år siden. Veteranen Bjarte Myrhol opplevde å bli slått ut begge gangene.

Norge har ikke spilt OL-håndball for menn siden 1972.

Det er plass til tolv nasjoner i turneringen i Tokyo, og seks lag har allerede kvalifisert seg.

I januar skuffet Norge i Egypt-VM etter et mesterskap der laget traff sitt toppnivå bare i kortere perioder.

(©NTB)

E-avisen er dessverre ikke tilgjengelig